Четвъртък, 28 Март 2024г.
KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2021

 Състезание по английски език за ученици от училищата – членове на сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“

KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS е най-голямото училищно състезаниепо английски език в света. Състезанието KGL се организира от International Testing Authority и Institute for the Development of Educational Assessment.

У нас състезанието KGL се провежда от сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“.

Средно училище „Йордан Йовков“ е член на асоциацията от 2011 година и оттогава ежегодно ученици от училището участват и се състезават с най-добрите свои връстници по английски език от цялата страна. През годините от училището са излъчвани финалисти,  подгласници на първото място и ученици с поощрителни награди на национален кръг.

Тази година вътрешният кръг се проведе в условията на пандемия, но въпреки това имаше 45 състезатели на нива Pre A1; A1; A1 Senior; A2; B1 и B2. Учениците бяха подготвени и мотивирани да се състезават от учителите си по английски език – Невена Михайлова, Христина Митова, Ирина Нейчева, Боряна Янева и Ралица Симитчиева. Състезанието винаги има изключителната подкрепа на Директора на училището госпожа Недялка Кюпрюджиева и е фаворитно за господин Стоян Георгиев – ЗДУЧ също със специалност английски език.

 Резултатите се очакват след 2 седмици. Проверката се извършва от ОМР машини за проверка на тестове.

клуб Журналист