Петък, 26 Април 2024г.
СУ „ Йордан Йовков” участва в състезанието Spelling Bee 2017

  Мариела Иванова от 5 классе класира на първо място в училищния кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 27.02.2017 в СУ „ Йордан Йовков” Кърджали. Мариела Иванова спелува правилно думата KEYBOARD и победи Юскан Сюлейман от 6 клас, който се класира на второ място след единадесетия кръг. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 1 април 2017 г. в Пловдив. Датата на Националния кръг на състезанието още не е известна.

   Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември. Оценяването на учениците за поредна година извършиха Елена Йосифова и Марин Моллов от езикова школа „Британика“. Свидетели на оспорваното състезание бяха г-жа Йоана Ташева – старши експерт по ЧЕО от РУО Кърджали, директорът на СУ „Йордан Йовков“ Н.Кюпрюджиева, преподаватели по английски език, класни ръководители и приятели на състезателите.

  

 

 

 

 

 

 

 

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.  Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.