Неделя, 16 Юни 2024г.
Учителка от „Йовков“ и нейните ученици с награда от „Юнеско“ – България

 

Учителка от „Йовков“ и нейните ученици с награда от „Юнеско“ – БългарияЗа участие в благотворителната инициатива на "Юнеско"- България : "Мартеничка с кауза" 2020, пристигна специална награда, с която е удостоено СУ „Йордан Йовков“ - Кърджали и в частност II А клас със сертификат за класния ръководител и координатор на инициативата в училището, г-жа Славкова. Наградата е и по случай юбилея - 75-тата годишнина от учредяването на ЮНЕСКО и 50 години на ННЕК-ЮНЕСКО България.

Учениците от начален етап на „Йовков" с огромно желание се включиха в благотворителната инициатива на "Юнеско"-България : "Мартеничка с кауза" 2020.

 През месец февруари 2020 в своите клубове по проект "Подкрепа за успех" и в часовете по предприемачество малките предприемачи изработиха много мартенички по класове. Проведоха благотворителен базар в училище и в различни предприятия и фирми в град Кърджали. Събраха сумата от 450 лв. ( 150 лв. от всички класове от начален етап и 300 лв. от II А клас), която през месец март 2020 г. преведоха по сметката на ННЕК - Юнеско България за изграждане на защитено жилище за пострадали от домашно насилие жени и деца.

Наградата бе получена в училището, тъй като след съгласуване с представители на ННЕК-ЮНЕСКО България, Министерски съвет, Народното събрание, МОН и другите партньори, поради епидемиологичната обстановка, няма да се провежда церемония по награждаване.

Ръководството на училището поздрави наградените и им пожела да продължават да се включват в благотворителни кампании, за да усмихнат още много нуждаещи се със своята дейност.

клуб Журналист и клуб Фото свят