Вторник, 7 Февруари 2023г.
Йовковци избраха живота

Учениците от 11 б клас на СУ "Йордан Йовков" се възползваха от кампанията  „Да спечелим заедно: един ден без цигари“, обявена за Международния ден без тютюнопушене, за да помогнат на едно дете от подготвителната група на училището.

Единайстокласниците изработиха листавка, в която обясниха последиците от тютюнопушенето, подчертавайки, че то е основен рисков фактор за най-честите причини за смърт – сърдечносъдовите заболявания (инфаркт, инсулт и др.) и злокачествените (рак). В нея обявиха:       „Нашата кауза е - да подпомогнем  Гaмзе, сираче, нуждаещо се от топлина, внимание и радост, добротата, която да му засвидетелстваме, че има приятели, на които може да разчита.“

В листовката, която прочетоха и по училищното радио те казаха:

„НАШИЯТ АПЕЛ към Вас е:

Днес, дарявайки парите за цигари, получавате удовлетворението, че сте помогнали на една сиротна душа, печелите една детска усмивка, и безкрайна благодарност за добротата, която проявявате.

Печелиш Ти, печелим Заедно, една кауза, едно Сърце!“

В поставената от учениците кутия, за ден и половина бе събрана сумата от 220 лв., с която ще бъде  подпомогната шестгодишната  Гамзе Билкова Асенова.

 „НАПРАВИ ДОБРО И ПРЕДАЙ НАТАТЪК!“  – призоваха  младежите.

Клуб Журналист и клуб Фотосвят