Петък, 29 Март 2024г.
Певците на „Йовков“ отново с Национален приз

Днес в СУ „Йордан Йовков“ пристигнаха наградите от IХ Национален музикален и танцов конкурс „Пиленце пее“ 2020 - София.

Конкурсът се проведе от 10 до 25 октомври под патронажа на Министерство на културата, Министерство на образованието и Столична община. Организатори на конкурса са народната певица Светла Караджова и хореографът Йордан Станимиров. Тази инициатива е посветена на голямата българска народна певица Надка Караджова и нейната емблематична песен „Пиленце пее”, която става име на конкурса.

Детската фолклорна вокална група към СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали, с ръководител Гинка Матева и тази година участва  в конкурса и се съревновава с групи от цяла България. Макар и в доста намален и променен състав, малките певци успяха да се представят достойно. С песните: „Велико моме“- автентична песен от Беломорска Тракия и „Недельо, Недельо“- песен от репертоара на Надка Караджова, те представиха училище „Йордан Йовков“ и град  Кърджали.

Престижно жури в състав Янка Рупкина, Светла Караджова и Николай Балабанов присъди Диплом и бронзов медал на групата от Кърджали,както и поощрителна награда на Надежда Ангелова Ангелова от 3в клас за изпълнението на песните „Слънцето трепти да зайда“ и „Пиленце пее“.

Поздравления от ръководството на училището за талантливите деца, за гъдуларя - Веселин Дойчев, който съпровождаше изпълненията и за неуморния им ръководител – госпожа Гинка Матева!

клуб Журналист и клуб Фотосвят