Вторник, 24 Май 2022г.
Наградите за „Йовков“ продължават

Ученичките Диана Селикева от 11 клас и Любомира Соколова от 7 клас на СУ „ Йордан Йовков“ заеха две от призовите места в класацията на конкурса: “В началото бе словото“.  Той бе обявен от ръководството на СУ „Васил Левски“ град Крумовград.

Конкурсът бе посветен на най – вдъхновяващия български празник - 24 май, деня на славянската писменост и българската просвета и култура.

Двете момичета завоюваха първо и трето място, споделяйки своите мисли за силата на словото и великото дело на братята Кирил и Методий.

В необичайното време на изолация и  дистанционно обучение те доказваха, че творческият дух е жив и не престава да търси пътища за изява.

След множеството награди в чест на най-българския празник, почетното отличие „Неофит Рилски” на директора на СУ „Йордан Йовков”, Недялка Кюпрюджиева, наградата й от Кмета на община Кърджали, както и на старши учителите: Росица Христова, Нурай Нури и Севдалина Митева, на учениците Мелис Вели от V клас  и Александър Гинчев от 12 клас, наградите на Диана и Любомира прибавиха поредната щриха от наградния списък.

Клуб Журналист