Петък, 19 Април 2024г.
Патриотичният дух на Йовковци се развихри

  

Сутринта на 3-ти март в двора на СУ „Йордан Йовков“ ученици, учители и родители се събраха за предстоящото шествие по улиците на града в чест на  Националния празник. В училището звучаха песни за България, хора и народни песни, съвсем в духа на празника.

     

Когато г-жа Кюпрюджева, директорът на училището  излезе на двора, зазвуча песента "Танцувай Пагане" и Гинка Матева, преподавател по музика, поведе празничното хоро, на което се хванаха голяма част от присъстващите. След кръшното хоро учениците се строиха  в блок и всички поеха към мястото на срещата с другите училища от града.

Първи в блока на „Йовков“ бе Вокалната група за автентичен фолклор, носител на множество награди от различни конкурси. Когато блокът на училището се приближи до групата на Областния управител, учениците и тяхната преподавателка запяха, а г-н Чанев и представителите на Областна управа ги аплодираха бурно. Същото се повтори, когато шествието се изравни с представителите Общината и кмета г-н Азис. Съпроводени с бурни аплодисменти Йовковци продължиха към Паметника на освободителите, демонстрирайки патриотичния си дух.

клуб Журналист и клуб Фотосвят