Петък, 26 Април 2024г.
В „Йовков“ посрещнаха Баба Марта

Последният учебен ден от месец февруари се превърна в истинска магия за най-малките възпитаници на СУ "Йордан Йовков" – учениците от начален етап. Поводът за това бе дългоочакваната среща с Баба Марта.

Училищният двор се изпълни с глъч и радостни възклицания от голямото вълнение. Празнично украсената с мартеници сцена, изработени от самите деца в учебните часове по Технологии и Предприемачество, както и в клубовете по интереси по Проект "Подкрепа за успех", очакваше "добрата гостенка". Самата тя бе доведена от малките кукери от 4.а клас, които със своя танц и звуците на тежки чанове, огласиха деня, прогониха злото и пожелаха силата на Пролетта да възроди доброто и красотата.

Оказа се, че Баба Марта е изгубила своето елече и нейните внуци й помогнаха в нелеката задача да го открие, за да зарадва със своите дарове всички - и големи, и мънички.

Гости на празника бяха ръководството на училището, представители на РУО – госпожа Костова, госпожа Апостолова и госпожа Хорочева. Директорът на училището, госпожа Кюпрюджиева поздрави децата, като им пожела да са бели и червени, румени, засмени, все така добри и отзивчиви.

По стар български обичай всеки, който пожела, прескочи огъня за късмет, а празникът завърши с кръшно българско хоро!

 

клуб Журналист и клуб Фотосвят