Понеделник, 5 Юни 2023г.
Коледно тържество в „Йовков“

 

 

 

 

 

 

С коледно тържество завърши последният учебен ден за 2019 година в СУ „Йордан Йовков“

Във фоайето на втория етаж влезе            водещият Миро с микрофон в ръка и съобщи, че Дядо Коледа и Новата година не могат да пристигнат, защото Старата година е отнела магията им. Докато децата се чудеха какво да правят един коледен елф им каза, че със силата на детските таланти, с техните песни, танци, стихотворения, вяра и най-вече обич, може да помогнат на белобрадия старец и красивата Нова година.

С танца „Коледна магия“ на 4а клас забавлението започна. Песента „Бяла Коледа“ в изпълнение на 4б клас, танците „Пъстра коледа“ и „ Снежинки“ ,  стихотворенията „Бъдни вечер“ и „Зима“ продължиха да повдигат градусите на настроението. Кулминацията дойде с изпълнението на песента „Коледа дохуда“ от 2в клас, от който е част от малката фолклорна група на училището и наричанията на сурвакарите от 2а клас.

След последното изпълнение Дядо Коледа възкликна, че магиомерът  му отчита, че вече  магията е пълна и  може да излети, за да зарадва всички деца за Коледа.  Той благодаря на децата, на техните учители и на директора на училището. Новата година също благодари за  помо щта и даде думата на госпожа Кюпрюджиева. Тя поздрави всички с настъпващите празници и предложи да използват празника, за да се изтегли  томболата по повод инициативата „Да дадем живот на старите електроуреди“. Късметлиите се сдобиха са подаръци, но най-голям късметлия се оказа Сашко от 3а клас – на него се падна най-голямата печалба - колелото.

Тържеството завърши с родопско хоро, водено от възпитаниците на госпожа Глабаданиду от 4 клас.

клуб Журналист