Петък, 19 Април 2024г.
В седмицата на четенето в „Йовков“ инициативите не спират

След като присъстваха на откриването на Националната седмица на четенето в Бизнесинкубатора на 09.12.2019 г.учениците от  СУ „Йордан Йовков“ продължиха с различни изяви в училището и извън него.

Учениците от 3 В клас се включиха в Националната седмица на четенето, като представиха приказката "Дядо и ряпа" пред свои по-малки съученици.

Четвъртокласниците  четоха приказки на второкласници,   4 Б, задаваха и гатанки, а за повече настроение подариха и по една красива снежинка  на дечицата.  Драматизация на приказка в детска градина „Мир“ осъщекгниха  4 В клас.     

През Националната седмица на четенето, учениците от 5 А клас на СУ „ Йордан Йовков - гр. Кърджали направиха самостоятелна изложба на любими художествени творби. Най-голям интерес предизвика книгата „Хари Потър“, която беше разглеждана от по-голям брой ученици.

След това гостуваха на  ученици от първи и трети клас  и им четоха приказки, басни и стихотворения.  Приказни гости бяха и  3 А клас, които през седмицата забавлваха с приказки 1 А клас.

Втори Б клас бяха на „Творческа работилничка" - рецитал със стихове и прочит на приказки за зимата в РБ "Н. Вапцаров".

Много часове посветени на литературно и аналитично четене в голяма част от класовете на среден и горен курс оформят общия преглед на дните в Седмицата на четенето.

 

клуб Журналист и клуб Фотосвят