Четвъртък, 18 Април 2024г.
Над 190 ученици в първия учебен ден ще прекрачат прага на СУ „Йовков“

С  четири първи класа и два осми – стартира новата 2019-2020 учебна година за Средно училище „Йордан Йовков“. Тази година училището бе трето по успех в приема след 7 клас и доста от кандидатите за двата осми класа се оказаха извън класирането.

Учебната година започва с доста новости за училището. Едното е инициативата „Вместо цвете, книга надпишете и с любов на вашия клас дарете!“. Учителският колектив призовава учениците, вместо да купуват цветя за любимия учител, да подарят книжка, която ще се използва от целия клас, а след това и от други ученици в училището.

Кодово име „Живот“ е новият проект, част от Национална програма, разработена от Националния център по наркомании и одобрена от МОН, който през следващите 3 години ще се проведе в десет града на България. СУ “Йордан Йовков“ е едно от избраните, в които учениците от пети и осми клас ще бъдат обучавани как да общуват. Целта на проекта е да се изграждат социални умения на децата за общуване и превенция на използването на психотропни вещества. Специалисти ще работят с учениците и ще ги учат как да решават различни по вид проблеми, възникнали при контактите на децата, както с връстници, така и с по-възрастни.

Клуб Журналист