Петък, 25 Октомври 2024г.
Три победи за отбора на „Йовков“ от Общинския кръг на ученическото първенство по футбол

С три победи и едно равенство за отбора на  СУ ”Йордан Йовков” завърши Общинският кръг на ученическото първенство по футбол 5-7 клас, което  се проведе на 14.10.2024г. на стадион „Горубсо“. Организатори на състезанието са Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката и Община Кърджали.

В първата среща, отборът на седмокласниците от „Йовков“ демонстрира отлична игра, побеждавайки опонентите си от  СУ „Владимир Димитров- Майстора“ с 8:0.

Отличният тимов дух и стратегия на терена помогнаха за уверения старт на турнира и за последващите им победи.  Във втората среща с отбора от ОУ „Свети Климент Охридски“, футболистите продължиха с доброто си представяне, завършвайки с резултат 6:0.

Третата среща с отбора на СУ „П. Р. Славейков“ завърши с равенство -  2:2.

Голевите изпълнения и желание за победа продължиха и в решаващия последен кръг. Отличната синхронизация и индивидуалните умения на играчите, упоритостта и силата им допринесоха за победата в четвъртата среща, където йовковци играха срещу учениците от СУ „Отец Паисий“ и спечелиха с 3:1.

Отборът с нетърпение очаква следващите предизвикателства и се надява да продължи успехите си в предстоящите мачове.

Клуб „Журналист“