Понеделник, 28 Октомври 2024г.
Гергин Ангелов гостува в „Йовков“ за Европейския ден на спорта в училище

#BG Бъди активен

Специален гост на йовковци в Европейския ден на спорта в училище бе Гергин Ангелов –основател  и председател на Българска федерация „Пикълбол“. Учениците бяха запленени от представянето и демонстрацията на играта, след което имаха възможност да играят заедно. С тях се забавляваха и децата от ДЦ „Надежда“ - Кърджали, опознавайки приобщаващата сила на пикълбола.

И тази година Клуб по бойни изкуства „Да Дао“- Кърджали, уважиха поканата на училището и представиха демонстрация пред учениците.

Денят премина с  фитнес танца – зумба за деца, много спортни срещи - щафетни игри и мини футбол с малчуганите от начален етап. Учениците от прогимназиален и гимназиален етап премериха сили в игри по народната топка, бягане, волейбол, футбол, шах, дърпане на въже, игри свързани с рециклиране на отпадъците, съобразени с допълнителната тема на събитието - „Зелено образование чрез спорт“. Особен интерес предизвикаха волейболните срещи и народна топка между ученици и учители.

Дневен център „Надежда“ Представителите и на двата отбора демонстрираха достойна игра.

Освен приятните емоции, нови приятелства, победителите от различните игри получиха и награди, осигурени от училището.

Директорът  на училището - г-жа Л. Чаушева,  връчи наградите на учениците, поздрави ги за достойните игри и насърчи учениците да бъдат смели, сръчни, упорити и постоянни както в уроците, така й в спорта.  

Клуб „Журналист“