Четвъртък, 26 Септември 2024г.
Вълнуващ старт на Новата учебна година в СУ „Йордан Йовков“

16 септември 2024 година, утрото ехти, изпълнено с радост, копнежи и вяра. Празнично облечени, с фолклорен елемент по облеклото си, малки и големи ученици, придружавани от родители и близки, отрано изпълниха празнично украсения двор на СУ „Йордан Йовков“- Кърджали.
След  приветствията на артистичните водещи за добре дошли  и мъдри думи за празника, госпожа Людмила Чаушева – директор на училището – с кратко, но вълнуващо слово откри новата учебна 2024/2025 година. Тя отправи топли и окуражителни думи към учениците, учителите и родителите, пожела здраве, сила на духа и воля за нови успехи.  Госпожа Чаушева изказа искрените си благодарности към всички, подкрепили дарителската инициатива на училището – „Вместо цвете дари надежда“. „Щастлива съм, че даваме пример на подрастващите и заедно творим добро, вдъхваме надежда и подкрепяме българските семейства“- добави още тя.  

Официалните гости –Тунджай Шюкрю - зам.-кмет на Община Кърджали,  Снeжа Калитвенцова- началник отдел "Организационно-методическa дейност и контрол" в РУО-Кърджали и  Марияна Ликова- директор на Дом на културата – Кърджали, също поздравиха всички ученици и учители и им пожелаха здраве, бодрост и успехи. Поздравителен адрес бе изпратен от Никола Чанев-областен управител. Всички те подчертаха  изключителната роля на СУ „Йордан Йовков“ в подготовката на децата не само като знаещи и можещи, но и като пълноценни личности.
Последва тържествена програма-стихчета, музикални и танцови изпълнения, които бяха подготвили учениците и предизвикаха одобрение, усмивки и аплодисменти.
Малките рецитатори от първи клас бяха много развълнувани, но преодоляха  притеснението и в гласа им звучеше гордост, че вече са  ученици в това училище.

Трепет и радост у гостите създадоха младите гайдари от състава към СУ „Йордан Йовков“ и техния съмишленик - Даниел Костов. С мистичния звук на каба гайдата, те развълнуваха присъстващите, пробуждайки онова  вълшебство от миналото, което носи всеки един от нас.   

В края на програмата, по традиция, госпожа Чаушева пое менчето, украсено със здравец и плисна вода, за да е спорна новата учебна година. След тоновете на стария училищен звънец и след звуците на химна на училището в сградата влязоха първокласниците, водени от техните първи учители, а след тях към новото пътешествие се отправиха останалите ученици и техните учители.
 

 Клуб „Журналист“