Четвъртък, 26 Септември 2024г.
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми учители,

Уважаеми ученици,

Скъпи родители,

Щастлива съм в това свежо есенно утро да ви приветствам с добре дошли

 в СУ „Йордан Йовков“. Днес е най-вълнуващият празник за българското училище. Денят, в който бъдещето на България изпълва училищните дворове.

Първият учебен ден е много специален празник за всеки от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Празник, който съчетава приемствеността между поколенията, традициите и надеждата за бъдещето.

Уважаеми учители, обръщам се към Вас с особено вълнение, защото да си учител е не само професия, а истинско призвание, на което сте се отдали с цялото си сърце и душа! Приемете най-искрените ми пожелания за здраве, сила на духа и воля за нови успехи.

Уважаеми ученици, щастлива съм да чуя  развълнуваните ви детски гласове и да видя  светналите ви лица, които излъчват радост и почуда, очакване и надежда. Нека първият звънец възвести началото на една успешна нова учебна година, която да ви даде нови знания и успехи, нови приятелства и интересни занимания.  За най-малките, това е първият път, в който навлизат в света на училището, а за най-големите – последния, преди да прекрачат в света на възрастните.  Бъдете дръзки, гмурнете се в новите светове, които познанието ще открие пред вас! Покорявайте нови и все по-високи научни върхове!

Уважаеми родители, всички ние искаме нашите деца да растат щастливи, да бъдат спокойни, уважавани, да се чувстват защитени в училище и у дома. Само с обединени усилия с учителите на децата Ви, с Вашата подкрепа, разбиране и ангажираност, може да успеем в трудната задача да помогнем на един малък човек да стане личност. Сигурна съм, че тук в СУ „Йордан Йовков“ те ще открият и развият своите таланти, знания и умения.

 

Честит Първи учебен ден!

На добър час!

 Дата: 16.09.2024г.       

 Л. Чаушева

Директор на СУ „Йордан Йовков“- Кърджали