Неделя, 1 Септември 2024г.
Много творчески и спортни занимания очакват Йовковци през новата учебна година
чуй новината

Средно училище „Йордан Йовков“ – Кърджали е одобрено по  НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ за учебната 2024/2025година.

Програмата съдържа два модула.

По Модул 1 – "Изкуства" са сформирани 3 групи. 

По Модул 2 – "Спорт" са сформирани три отбора съответно  два по волейбол  и един по футбол.

"Целите, които СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали си поставя със сформирането на групата по театрално, танцово и музикално изкуство и отборите по баскетбол и футбол е изграждане на  личности с креативно и нестандартно мислене, можещи да изразяват и интерпретират себе си. Повишаване качеството и ефективността на училищното образование, подобряване постиженията на учениците, придобиване на ключови компетентности, развиване и реализация на творческите и спортни заложби и потенциала на младите хора"- каза пред нашия екип госпожа Л. Чаушева- директор на СУ ,,Йордан Йовков"- Кърджали. 

Тя поясни, че това би  допринесло за изграждане на необходимите на учениците умения за 21-ви век, за насърчаване на отворено и гъвкаво обучение. Преподавателите, които ще работят с учениците ще се стремят да развият у учениците система от универсални умения и нагласи за критично мислене, креативност, инициативност и вземане на решения, справяне с проблеми, и работа в екип.

Освен това заниманията с изкуства и спорт развиват ключови компетентности, необходими не само в образователния процес, но и в социален аспект. Творческите дейности, които ще се реализират по програмата, ще допринесат за стимулиране талантите на учениците, за повишаване на тяхната мотивация, за развиване на личното творчество, на танцовото, музикалното и театралното изкуство в училище.

Заниманията със спорт изграждат качества като воля, упоритост, постоянство, отговорност, самочувствие, дисциплинираност, екипност. Физическата активност оказва силно положително въздействие и върху психичното здраве на подрастващите и самоконтрол.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Клуб "Журналист"