Вторник, 16 Юли 2024г.
ПОЗДРАВИТЕЛЕНН АДРЕС

Скъпи зрелостници,
Уважаеми учители,
Уважаеми родители,

За мен е удоволствие да Ви приветствам с добре  дошли на тържественото връчване на дипломите на дванадесетоклсниците от Випуск 2024, успешно приключили обучението си.
Чрез дипломирането на нашите ученици, с гордост ние от СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали, днес отчитаме своя принос към човешката нация.

Скъпи зрелостници,

Това събитие ще бъде паметно за вас.  Днес вие затваряте още една важна страница от книгата на вашия живот!
Пишейки новите страници,  пазете ценните опори от миналото, за да очертаете контурите на една оптимистична визия за бъдещето на народа ни.
Влезте в това бъдеще с ентусиазма, присъщ на младостта ви, но и с професионализма и новаторството станали емблема на нашето училище.

 Представяйте достойно името на учебното заведение, което ви е дало знание и самочувствие. Дипломата, която днес получавате ви дава достъп до нови професионални хоризонти, развивайте се постоянно, бъдете ярки и забележими личности.
Днес повече от всякога обществото има нужда от вас, от вашата чувствителност, от вашите смели идеи, от вашата непримиримост в търсене на отговори. Където и да ви заведе пътят, каквото и да ви предложи животът, бъдете горди, че сте наследници на велик род и родината е едно много специално място за вас.
 Помнете миналото, но с поглед в бъдещето! Бъдете творци с нови духовни търсения, адекватни на времето, в което живеем!
Не чакайте някой друг да ви буди, а  бъдете будни. Бъдете активни творци на света. Заемете своето достойно място сред съвременните будители и поведете вашите връстници към един съдържателен и смислен живот, който търси доброто за всички, цени достойнството на човека и нацията!
Искам да изкажа моята и на ръководството благодарност към нашите преподаватели, нашите всеотдайни партньори, духовните ни спътници, които с основание ще причисля към днешните будители.
 Обръщайки се към родителите, ще подчертая, че те имат всички основания да бъдат горди със своите деца, които днес получават дипломите си от едно престижно училище в едни от най-търсените профили - „Предприемачески“ с чужд език. Нека да са ни живи и здрави, да получават удовлетворение от това, което правят и да имат шанса да живеят в един спокоен свят, по-добър от този, който ние с Вас им оставяме.
 Ще завърша с едно лично признание- моят живот ме е научил, че човек винаги има право на избор, но не винаги има смелостта да направи правилния избор и да понесе отговорността за него. Бъдете смели! Искам да пожелая на всички да сте здрави, да реализирате своите желания и мечти, да намирате подкрепа и удовлетворение от постигнатото и да имате шанса и благополучието през следващите години.

 На добър час във всяко едно от призванията, които ще припознаете като свои, за да бъдете щастливи хора!

 Людмила Чаушева

Директор на СУ „Йордан Йовков“