Събота, 27 Юли 2024г.
"Денят на Нели" - празник на изкуствата в СУ „Йордан Йовков“

На 12.06.2024г. за шестнадесети път Празникът на изкуствата – „Денят на Нели“ стана повод  в СУ „Йордан Йовков” да се събрат приятели на изкуството.  Този ежегоден празник се провежда с подкрепата на семейство Черкезови, които вече 16 години осигуряват наградния фонд и проявяват своята грижа за младите таланти на „Йовков“.  Темата от творчеството на  Нели Черкезова, която тази година се превърна във вдъхновение за възпитаниците на училището да изразят своите дарби, да се състезават благородно на попрището на различните изкуства: литература, изобразително изкуство и фотография бе: „Без теб светът е опустял!“.  

Приятелите на „Йовков“ и официалните гости В. Тихомирова – зам.-кмет на Община Кърджали,  Ангелина Костова – началник на РУО – Кърджали, Петя Зенгин – председател на обществения съвет към училището, Вилдан Сефер- поетеса и хора на изкуството  се насладиха на музикалните и артистични изпълнения на танци,  цигулка, пиано и стихове, представени от учениците.  

Последва награждаването на класираните в конкурса, като журито подчерта, че с всяка година интересът е все по-голям и че са били много затруднени при оценяването на творбите. Господин Черкезов връчи грамоти и награди на учениците, изрази дълбоката си благодарност към това, което правят, и  им пожела да продължават да обичат изкуството и да усъвършенстват себе си.

Директорът на училището Л. Чаушева обяви темата за следващата година „Пак ще обичам света“ – цитат от стихотворението на Нели Черкезова „Обречена“  и благодари за благородния жест на семейство Черкезови, за тяхното постоянство в грижата за детския талант.

„Благодарим за тези незабравими срещи, споделени емоции и преживявания. Приканвам ви да изразявате и показвате на света вашите дарби, защото този ден е доказателство, че това, което извира от душата е вечно и не спира да ражда добро“ – каза госпожа Чаушева, обръщайки се към участниците и гостите.

Клуб „Журналист“