Неделя, 1 Септември 2024г.
Нека заедно се включим в кампанията “Чисти училища за светло бъдеще”!

СУ „Йордан Йовков“ , гр. Кърджали се включи в Националната кампания “Чисти училища за светло бъдеще”, организирана от издателство "Клет България". Тя съчетава едновременно две каузи - опазването на околната среда и подпомагане образованието на децата със специални потребности.

На 24 юни училището ще предаде за рециклиране старата и непотребна хартия.

 До  тогава всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да го направи като дари хартия, която ще се събира в сградата на училището на първия етаж в 109 стая.

Сумата, която се получава от предаването на количеството хартия, се дарява на Център за деца със специални образователни потребности. Събраната сума служи за тяхното развитие и подпомагане на образованието им.

Кампанията „Чисти училища за светло бъдеще“ се провежда за трета година поред с учебни заведения от цялата страна. Кампанията на издателство Клет България е многопластова, тъй като в основата ѝ стои благородна кауза, а на второ място е израз на отговорност към природата. Също така тя дава възможност да се възпитават ценности и добродатели у учениците посредством партньорството на издателството с училища. Клет България се ангажира с вземането и извозването на хартията от училищата, след което биват предавани на пункт за вторични суровини.

Клуб „Журналист“