Събота, 27 Юли 2024г.
Ученици от „Йовков“ получиха Грамоти за участие от национален фестивал
чуй новината

Ученици от „Йовков“ получиха Грамоти за участие от XXIV издание на Националния фестивал на детските книги, който се проведе от 08.05.-10.05. 2024 г. в град Сливен.

Седмокласникът Георги Болярски, със старши преподавател по български език и литература Роса Николова,  и второкласничката София Панайотова, с кл. р-л Малина Болярска, бяха отличени  с грамоти за участие в раздел „Проза“, а темата, която вдъхнови учениците бе: “Щастието е възможно“.   

Националният фестивал на детската книга се организира по инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“- Сливен, в партньорство с Министерството на културата, Асоциация „Българска книга“,  Държавна агенция на българите в чужбина и национални издателства.

В литературната надпревара се включиха над 250 деца и младежи между 7 до 18 години от страната и от българските общности в чужбина с приказки, разкази и стихотворения. За отличените участници се проведоха два майсторски класа по творческо писане „Граматика на фантазията“. Форумът насърчава и развива креативността на децата и юношите, вдъхновява ги за творчество и става първа сцена за изява на млади творци.

Клуб „Журналист“