Събота, 27 Юли 2024г.
Творчески отличия за петокласници от „Йовков“

Учениците от петите класове на СУ „Йордан Йовков“- Кърджали и тази година участваха в Олимпиадата по български език и литература и се представиха отлично.

 Те достигнаха до Областния кръг на олимпиадата и показаха добри знания и умения за създаване на трансформиращ преразказ, който е основополагащ жанр и е свързан с творческото начало и развитие на учениците. 

За своя успех петокласниците - Яна Семерджиева, с преподавател г-жа Роса Николова, и Берен Мустафа, Кристина Кузманова и Златка Манолова, с преподавател г-жа Елмира Димитрова, получиха Грамоти за отлично представяне от РУО Кърджали.

 Стремеж към творческо развитие показа и петокласникът Чънар Мюмюн- с преподавател по български език и литература – г-жа Елм. Димитрова, както на Олимпиадата по български език и литература, така и на Международния литературен конкурс "Вълшебното перо", 2024 година, организиран от БНУ "Иван Вазов" в Париж. Чънар е един от призьорите в конкурса. Неговият разказ „Фермата“ впечатли журито, което избра творбата му измежду 630 творби ( проза и поезия ) на ученици  от 15 държави.

Клуб „Журналист“