Събота, 27 Юли 2024г.
Награди за йовковци от XII Национален конкурс „Щърко шарен, добре си ни дошъл!“
чуй новината

Медал за Чидем Бекир от IV а клас, с класен ръководител Росица Христова, и поощрителна награда за Азра Айдън от II а клас,  с класен ръководител Малина Болярска от XII Национален конкурс „Щърко шарен, добре си ни дошъл!“, организиран от ДПП „Сините камъни“ и ОУ „ Христо Ботев“ – с. Самуилово.

С участието си в конкурса Чидем  се открои с невероятната си и нестандартна творба, която бе избрана измежду 570  творби на участници от цялата страна и чужбина. Тя бе удостоена с почетното Трето място и бронзов медал в раздел „Изящно изкуство“ в трета възрастова група. Щъркелите, които изобразява четвъртокласничката в своята творба не са в полет, нито пък са кацнали на някой стълб, те просто танцуват грациозно с гимнастически пособия и се радват на пролетта.

Азра Айдън от II а клас,  с класен ръководител Малина Болярска, също успя да пребори конкурентите си във втора възрастова група и да спечели овациите на журито в състав - Стоянка Бозаджиева , Валентин Петров, Славея Иванова, които я наградиха с Поощрителна награда. 

От екипа на оценителите споделиха, че класирането на творбите се е оказало изключително трудна задача, защото всяка рисунка е създадена с много любов, умения, греещи усмивки и волно летящи щъркели.

Клуб „Журналист“