Събота, 27 Юли 2024г.
Ученичка от „Йовков“ с награда от XXVI Национален фестивал на детската книга

Второкласничката Александра Кьосеиванова  от СУ „Йордан Йовков“,  с кл.р-л М.Болярска,  за втора поредна година  печели награда от  XXVI Национален фестивал на детската книга,  организиран от Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в партньорство с Министерство на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, най-големите детски издателства.

В рамките на фестивала организаторите проведоха и Национален литературен конкурс на тема „Щастието е възможно“, където Александра участва и получи грамота за поощрение за  стихотворение  си „Щастие  мое“.  Творбата на ученичката е отличена от компетентно жури сред 760  творби на деца и младежи  от цялата страна и ще бъде отпечатана в сборник.

 Това е единственият форум в България, които  е посветен изцяло на детската книга -издаване, разпространение и четене в дигиталната епоха.

Целта на конкурса е  да се даде възможност за изява  на творческите заложби на учениците, както и да се стимулира и провокира интереса към книгата като културен феномен, ценен източник на знания и средство за комуникация.

Клуб „Журналист“