Вторник, 30 Април 2024г.
Йовковци – носители на 11 златни и един сребърен медал от Кралска лига на Олимпиади Кингс
чуй новината

Ученици от „Йовков“  успяха да завоюват 11 златни и един сребърен медал в Кралска лига на Олимпиади Кингс. 

Златен медал и Сертификат  по математика спечелиха Армаан Хайрула, Владимир Недялков, Корхан Идриз, Симеон Недялков, Стефан Кьосеинов и Ясмин Бекир. Със Златен медал и Сертификат по български език са Ерен Якуб и Стефан Кьосеинов, който е и със Златен медал по английски език. Всички те са първокласници, а техни класни ръководители са Иванка Славкова, Татяна Иванова и Семра Енверова.  

Учениците Мирел Ибрям от 5. г клас и Христо Георгиев от 6. а клас са със Златен медал и Сертификат по  български език, а Борис Петков от 5а клас със Златен медал по английски език.

Алексия Вълчанова от 2. в клас с класен ръководител Малина Болярска  участва във финалния кръг и получи Диплом за постигнати изключителни резултати по български език и  награда - дрон. Второкласничката е на първо място в страната.

След приключване на Eсенния сезон на Олимпиадите Кингс се провежда така наречената Кралска лига, която е за ученици, постигнали най-добри резултати в историята на Олимпиади Кингс. Златен медал получава ученик, постигнал от 86 до 100 точки по български и английски, а по математика от 41 до 50 точки. За Сребърен медал по български и английски са необходими от 71 до 85 точки, а по математика от 31 до 40 точки.

 

 

Клуб „Журналист“