Четвъртък, 16 Май 2024г.
Йовковци се включиха в Пролетен карнавал
чуй новината

 В последния учебен ден преди пролетната ваканция, на 29.03.2024г., четвъртокласниците от „Йовков“ се включиха в традиционния Пролетен карнавал за учениците от 4. клас, организиран от Община Кърджали и ОДК -Кърджали.

Четвъртокласниците зарадваха всички по-малки връстници от училището, които бяха силно впечатлени от костюми им и от разказите за Традиционния пролетен карнавал.

Преоблечени с пъстри дрехи, с маски и цветни перуки, учениците преминаха по главната улица на града, скандирайки "Първа пролет", и стигнаха  до откритата сцена до театъра.  Повод за необичайния празник е настъпилата пролет, с която посрещат топлите дни и доброто настроение.
 След откриването на карнавала първи тази година на сцената бяха поканени учениците от СУ "Йордан Йовков", които завладяха публиката и допринесоха за доброто настроение на жителите и гостите на града.  Като истински артисти те представиха невероятните си карнавални костюми и маски на приказни, анимационни герои и всякакви причудливи същества.                                                                                                                                               Празникът  продължи с голямо веселие. Всички класове получиха футболна топка за доброто си представяне и Грамота от Община Кърджали и ОДК - Кърджали.

Клуб „Журналист“