Петък, 17 Май 2024г.
Йовковци си организираха седмица на четенето
чуй новината

СУ "Йордан Йовков"  организира седмица на четенето под надслов "Обичам да чета", по повод Деня на приказката /20.03.2024г./ и Международния ден на детската книга /02.04.2024г./

В периода от  25 до 29 март учениците от начален етап организираха различни инициативи, с цел насърчаване на четенето и любов към книгата.

Седмицата на четенето бе открита от най-малките читатели - първокласниците. Техни гости бяха учениците от третите класове, с които четоха любими приказки, стихчета и гатанки.

Второкласниците се впуснаха в интересно приключение за създаване на корица за детска книжка. Всички с ентусиазъм изпълниха своите проекти, защото научиха, че добре илюстрираната книга привлича вниманието на читателя и води до срещи и приключения с нови герои. Организираха и конкурс за най-оригинална корица, а независимо жури от трети клас класира творенията на I, II и III място.

Повече от 100 рисунки участваха в конкурса "Любим приказен герой". Творбите бяха класирани в две възрастови групи I - II и III - IV клас. Директорът на училището г-жа Людмила Чаушева награди победителите и им пожела да бъдат все така четящи и иновативни.

Четвъртокласниците бяха изправени пред предизвикателството да направят своите първи опити да бъдат писатели. Белите листове се изпълниха с приказки, разкази и стихотворения, посветени на пролетта. По собствена инициатива изготвиха и книжки-оригами с гатанки и български народни поговорки.

Седмицата завърши при най-малките. Учениците от трети клас посетиха ДГ "Вяра, надежда и любов", където изненадаха децата от  трета и четвърта група  с прочит на Андерсенови приказки и драматизации на приказките "Червената шапчица" и "Дядовата ръкавичка".

Клуб „и "Журналист“