Сряда, 19 Юни 2024г.
СУ „Йордан Йовков“ участва в състезанието Spelling Bee 2019

СУ „Йордан Йовков“  вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Васил Илиев се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 28.02.2019 г. в СУ „Йордан Йовков“- Кърджали. Васил Илиев на 16 рунд спелува правилно думата stubborn - инат и победи Венцислав Караусов, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе през м. март, 2019 г. в град Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.

Гости на събитието бяха директорът на училището, госпожа Кюпрюджиева, Йоана Ташева – инспектор по чужди езици в Регионалния инспекторат по образованието в Кърджали и Златка Тодорова – преподавател по английски език в ГПЧ „Христо Ботев“ – Кърджали, която бе и съдия на състезанието. Много родители, учители и съученици бяха дошли да подкрепят състезателите.

 Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е Бианка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl