Събота, 18 Май 2024г.
Йовковци постигнаха отлични резултати в Състезанието “Kangaroo Global Linguistics (KGL)”

И тази година учениците на СУ „Йордан Йовков“ се включиха масово в Международното състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Състезанието KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS е най-голямото училищно състезание по английски език в света предназначено за ученици от 8 до 18 годишна възраст, които се състезават в нива от Pre-A1 до В2 по Общата европейска езикова рамка.

 Около 60 ученици се включиха във вътрешноучилищния кръг на престижното състезание, а осем от тях се класираха за националния кръг, който се проведе на 16.03.2024г. в гр. Кърджали. Йовковци показаха отлични резултати, много близки до призовите места. Много от тях получиха поощрителни грамоти (Commended).

Учениците на СУ „Й. Йовков“ са мотивирани да изучават английски език  и да се доказват чрез участия в различни конкурси и състезания. А техните постижения доказват високото ниво на преподаване на английски език в училището, както и това, че са на „ТИ“ с най-новите технологии, които са на английски език. Екипът на учителите по английски език им пожелава още по-големи успехи.

Клуб „Журналист“