Събота, 4 Май 2024г.
С книжки в ръце учениците от начален етап посетиха ДГ „Чайка“
чуй новината

По повод Световния ден на книгата  – 23 април, учениците от начален етап с книжки в ръце гостуваха на децата от ДГ „Чайка“, водени от желанието да запалят и у малчуганите интереса към книгите и четенето.

Първокласниците показха колко бързо са се научили да четат. Те завладяха вниманието на децата от първа група с българските народни  приказките „Вълкът и свраката“, „Врабчето и лисицата“, „Лястовица и врабче“ и  „Най – скъпоценният плод“. Заедно  разглеждаха и илюстрации на книжки и обсъждаха любими герои.

Като истински артисти учениците от втори клас пренесоха малчуганите от втора група в света на приказките с драматизациите „Дядо и ряпа“ и „Камък и змия“. Четоха по роли любимите приказки „Задави се Меца“ и „Бърканица в приказките“ по Джани Родари. Рецитираха стихотворения и съвместно с малките си приятели работиха върху работни листове с „Дървото на знанието“. А накрая не пропуснаха и да ги поздравят с народната песен „Лаленце се люлее“.

Третокласниците изненадаха децата от трета група с прочит на Андерсеновата приказка „Граховите зърна“. Влезнаха в ролите на любими герои и представиха  драматизация на приказката „Червената шапчица“. Емоцията от приятната изненада озари лицата на малките зрители.

Учениците от четвърти клас посетиха училищната библиотека и внимателно подбраха книжки със забавни и познати приказки за Хитър Петър, гатанки и басни. Малчуганите от четвърта група научиха нови пословици и премериха сили в състезание по отгатване на гатанки. Припомниха си правилата за отговорно отношение към книгите. Всяко дете получи илюстрация от любима приказка, за да си направят общо „приказно“ пано.

Учениците обещават отново да посетят малките си приятели и бъдещи читатели, за да им помогнат да научат повече за света чрез книжките.

Клуб „Журналист“