Събота, 27 Април 2024г.
Йовковци отбелязаха Международния ден на горите

На 21.03.2024 г., Регионална дирекция по горите – Кърджали и Горска семеконтролна станция – Пловдив, отбелязаха Международния ден на горите заедно с учениците от 7. б клас на СУ „Йордан Йовков“.

По случай предстоящата седмицата на гората 1-7 април 2024 г., която е под мотото: „Гората – живот и отговорност“, инж. Антоанета Стоянова от РДГ Кърджали и инж. Стефка Гичева от ГСС Пловдив, запознаха седмокласниците с професията на лесовъда, както и с отговорната дейност на лесовъдите за доброто стопанисване и опазване  на горите. С интерес децата разглеждаха семена на различни дървесни видове, предоставени от ГСС Пловдив.

В занимателна игра определиха вредните и полезните дейности в горите, попълваха кръстословица с елементи на живата и неживата природа. За спомен от срещата учениците си направиха дървени медальони,  бяха им предоставени и книжки „Професия лесовъд“.

Учениците от 7. а клас отбелязаха деня с поредната си еко инициатива, те  засадиха  в „ Йовковата гора“ дръвчета от черен бор, храсти туя и илекс.

Клуб „Журналист“