Събота, 27 Април 2024г.
Йовковци се включиха в кампанията ,,Да изчистим Кърджали до август“

С огромно желание и  ентусиазъм учениците от СУ ,,Йордан Йовков подкрепиха кампанията ,,Да изчистим Кърджали до август“.

Кампанията е насочена към решаването на един от  най-значимите екологичени проблеми в града – почистване на неразградимите отпадъци  от човешката дейност.

 В еко инициативата, подкрепена от  РУО - Кърджали и Община  Кърджали, се включиха повече от 30 ученици от 6. и 7.  клас. Почистени след щателна уборка са алеите, площадките и прилежащите терени около парк ,,Арпезос – Север“, Горубсо, Въжен мост и парк ,,Простор“.

В района под новия мост учениците се натъкнаха  на нерегламентирано сметище в големи размери, съдържащо всичко ненужно от антропогенната дейност на кърджалийци.

Разпределени по групи и организирани от учителите по природни науки  - В. Енчева, Ан. Кехайова и В. Орешкова,   младите еколози  на града събраха повече от 30 чувала отпадъци.

По време на акцията йовковци сваляха и десетките мартеници стегнати здраво по стъблата на пролетните клонки на цъфналите дръвчета.

Апелът на младите еколози  към гражданите е да се изхвърлят отпадъците само на регламентираните за целта места.

Клуб „Журналист“