Събота, 27 Април 2024г.
Участие на Йовковци в KGL

Учениците от СУ „Йордан Йовков“ демонстрираха изключителни знания и отлична подготовка  на вътрешния кръг на  Международното състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България (АКУБ), което е едно от най-престижната проява на Асоциацията и нейна запазена марка. 

В състезанието се включиха 54 ученици, като трима от тях са с максимален резултат - 100 точки. Девет от учениците, с най-много точки, ще представят училището на Националния кръг на състезанието на всички нива според Европейската езикова рамка- Pre-A1, A1, A2, B1 и B2 в гр. Кърджали на 16.03.2024г. Изпитните работи се проверяват от ОМР машини, което изключва елемента на субективност при проверката.   При класирането и на Националния кръг учениците ще представят училището и на Международния кръг.

Стремящо се към по-високо ниво на преподаване на чужд език СУ „Йордан Йовков“ се присъединява към Асоциациата преди повече от 10 години.  В резултат на постонната работа на  учителите по английски език и многогодишното членството в училището се забелязва засилен интерес към обучението по английски език, мотивирани ученици и високи резултати.  

Клуб „Журналист“