Събота, 27 Април 2024г.
Йовковци отбелязаха един от най-любимите дни в годината за всички питагорци

На 14.03.2024г., в СУ „Йордан Йовков“ отбелязаха един от най-необичайните празници – Световен ден на числото π (International Pi Day).

Освен блестящи в образователния процес, йовковци показаха, че  са изключително активни, любопитни и креативни като се включиха  с огромно желание в изработването на презентации, рисунки и макети, които представиха на изложба  във фоайето на втория етаж и клип, включващ презентациите им.

 Учениците приеха предизвикателството от учителите си по математика да открият и фотографират геометрични елементи в заобикалящият ги свят. Най-добрите рисунки и фотографии бяха наградени от директора на училището г-жа Людмила Чаушева.  А шестокласникът Данаил Иванов получи специалната награда, за това, че беше научил наизуст повече от петдесет знака след десетичната запетайка.

π е математическа константа, позната още като Лудолфово число и като Архимедова константа и представлява отношението между дължината на дадена окръжност и нейния диаметър и обикновено се използва в математиката, физиката и техниката.

Клуб „Журналист“