Събота, 27 Април 2024г.
Четвъртокласник от „Йовков“ е класиран за Националния кръг на Националното състезание по компютърно моделиране

За поредна година СУ „Йордан Йовков“ е училище координатор на Общинския и Областния кръг на Националното състезание по компютърно моделиране и изпраща състезател на Националния кръг.

На 17 февруари се проведе областният кръг на състезанието, на който учениците от „Йовков“ показаха отлични знания, усвоени в часовете по Компютърно моделиране. За  националния кръг се класира  - Петър Хаджийорданов от IV а клас, с преподавател госпожа Лидия Бонева.

Петър е сред четиримата  ученици от област Кърджали, които продължават надпреварата в националния кръг на състезанието, което ще се проведе на 23.03.2024 година в гр. Шумен.  
В РУО Кърджали бяха наградени победителите в областния кръг на Националното състезание по компютърно моделиране. Наградите – грамоти и предметни награди, връчи началникът на РУО г-жа Ангелина Костова, в присъствието на техните преподаватели, директорът на СУ „Йордан Йовков“ гр. Кърджали г-жа Людмила Чаушева и г-жа Емел Бабаева – старши експерт по математика в РУО. Г-жа Ангелина Костова поздрави малките IT таланти като им пожела да продължат да развиват своя потенциал в областта на компютърното моделиране.