Четвъртък, 9 Май 2024г.
Предприемачи от „Йовков“ защитиха своите иновативни и екологични интегрирани проекти
чуй новината

За поредна година възпитаници на СУ „ Йордан Йовков “, гр. Кърджали се включиха в инициативата Световна седмица по предприемачество, организирана в глобален мащаб от Международната предприемаческа мрежа, а Джуниър Ачийвмънт България е локален домакин за страната.

  Целта на инициатива е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл, да насърчи предприемачите да мислят глобално, превръщайки идеите си в реалност.

 Учениците от 11. и 12. клас профил „Предприемачески“ под ръководството на госпожа Галина Попова–национален консултант и обучител по предприемачество, защитиха  своите иновативни и екологични интегрирани проекти пред училищната общност, гости и представители на медиите. Креативно мислещите и иновативни екипи от ученици, провокираха гостите от форума като представиха нестандартни и иновативни идеи в сферата на екологичното предприемачество, разнообразни  работещи модели на екологосъобразен бизнес и иновативни идеи, позиционирани на принципите на устойчивото развитие.

Младите предприемачи представиха своите идеи чрез мултимедийни презентации пред ученици от 6. клас, представители на медиите и ръководството на училището. Предприемаческите екипи показаха креативно мислене, въображение и умения за работа в екип. Със своите бизнес идеи Йовковци защитиха тезата, че в основата на екологичното предприемачество не е идеята за започване на бизнес, а тази за поемането на отговорност за житейския избор, който правим. Веднъж почувствали се отговорни за жизнената ни среда, кои сме и какво правим, ние можем да намерим пазарна реализация или пък по-устойчив процес в работата си. Именно това поведение към позитивни действия, младите предприемачи демонстрираха и защитиха като същност на зеленото предприемачество.

Клуб „Журналист“