Сряда, 8 Май 2024г.
Детска градина „Чайка“ гостува на СУ „Йордан Йовков“

 На 15.11.2023 г. в Деня на отворените врати третокласниците и четвъртокласниците от  СУ „Йордан Йовков“-Кърджали  посрещнаха гости от Детска градина „Чайка“, някои от които ще са бъдещи ученици на училището. Срещата е част от дейностите, провеждащи се в рамките на инициативата Световен ден на предприемачеството.

За възпитаниците на „Чайка“ посещението в СУ „Йордан Йовков“ бе особено емоционално.

 Децата от III и IV  група разгледаха класните стаи и се потопиха в атмосферата на училищния живот, след което се включиха в интригуващи дейности- изпълняваха песни и стихотворения, рисуваха, изработиха коледна украса и картички в коледните работилнички.

Малчуганите наблюдаваха интересен урок на тема: ,,Песничка за приятеля". Темата за приятелството винаги води до много размисли и дълги разговори. Заедно учениците изработиха табло за приятелството.

По повод предстоящия Ден на толерантността, заедно те пяха  песните "Вълшебните думи" и "Приятелство".  След което всяко дете с помощта на учениците изряза ръчичка, на която изписаха вежливи думи, правила за толерантност, а след това ги залепиха и украсиха Дървото на толерантността. Учениците бяха приготвили и "Буркан с добри дела", в който всеки сложи свое листче. 

След създалата се приятелска атмосфера и топли отношения двете институции единодушно  решиха  в петък учениците на „Йовков“ да върнат визита. те ще представят свои любими приказки и разкази на децата от Детската градина, ще разкажат за познати и непознати за децата приказни герои и още други приятни литературни изненади, посветени на Седмицата на четенето.

Клуб „Журналист“