Сряда, 8 Май 2024г.
Йовковци сред победителите в литературен конкурс

  Ученици от „Йовков“ за трета поредна година се представиха достойно на Третия литературен конкурс за творчество на деца и юноши от Източните Родопи, организиран от Община Хасково и Гражданско сдружение „Родопско утро”.

Компетентното жури с председател литературният критик акад. Благовеста Касабова и членове: поетите Иван Есенски и Трендафил Василев, класира на  второ място стихотворението „Магическа рецепта за щастие“ на седмокласника Георги Болярски и отличи творбите на седмокласничките Йоана Христова и Еда Мюмюн и на десетокласничката Валентина Митева.

Грамотите и паричните награди бяха връчени от председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов на тържественото представяне на шестия брой на списанието за общество, култура и литература „Южно утро” в гр. Хасково. Учениците получиха и брой от списанието, където са публикувани творби им.

Тържествената церемония завърши с изпълненията на Детска фолклорна вокална група за автентичен  фолклор при СУ „Йордан Йовков” с ръководител г-жа Гинка Матева.

 

Клуб „Журналист“