Четвъртък, 9 Май 2024г.
Йовковци със сертификати от Финансова академия за ученици, организирана от ВУЗФ
чуй новината

Млади предприемачи от „Йовков“ се включиха в организираната от ВУЗФ безплатна Финансова академия за ученици от 10 - 12 клас, която има за цел да ги потопи в необятния свят на финансите.

Финансовата академия за Иво Коларов и Шефие Юмер от 10. а клас, с преподавател по предприемачество Димитър Календеров, започна  на 06 февруари и продължи до 10 февруари, а занятията се провеждаха всеки ден онлайн от 14:30 до 16.00 часа.

Програмата на Финансовата академия на ВУЗФ тази година е още по-разнообразна и засегна така актуалните теми за новата дигитална реалност и инвестициите в криптовалути и даде много полезни съвети към младите за това как да управляват личните си финанси и какво трябва да знаят за банковите кредити. Учениците научиха  и най-важното, което бъдещите финансисти трябва да знаят за дигиталните банки, какви опции за печалба предлага новата виртуална реалност и какви са плюсовете и минусите.

Интересни и полезни бяха срещите на учениците с едни от големите и успели имена във финансовия сектор, които им разказаха от първо лице за пътя, който са изминали до върха. Някои от специалните гости бяха  доц. д-р Джеймс Йоловски - автор на много учебници за Образование 5.0 и проф.д-р Юлия Добрева, зам.-ректор на ВУЗФ.

Учениците получиха сертификати за участие в обучението. 

Клуб „Журналист“