Сряда, 8 Май 2024г.
Йовковци отличени на национален журналистически конкурс

Млади журналисти от клуб „Журналист“ към СУ „Йордан Йовков“ са отличени на Десети Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“. Юбилейното издание на конкурса е организирано от Община Разград, ЦПЛР ЦУТНТ, Министерство на образованието и науката и Регионално управление на образованието-Разград.  

Берин Али  от VI а клас, с ръководител Елмира Димитрова,  грабна първото място в категория „Репортаж“ във възрастовата група V-VIII клас. Тя участва  с репортажа си  „Йовковец – световен лидер в предприемачеството“.

Нейната съученичка Кристина Димитрова от VI в клас е отличена на второ място в категория „Интервю/репортаж“, където участва с аудиорепортаж на тема „Театърът и образованието“. Тя  получава и поощрителна награда  в категория „Репортаж“, където участва с репортажа си „Образователната среда и новото поколение, родени под знака на дигиталните технологии“.

Даниела Кузманова от II в клас, с ръководител Лидия Бонева, е класирана на първо място в Категория „Интервю/репортаж“ във  възрастова група II - IV клас. Тя участва с интервю на тема „Децата и книгите“.

Талантливите ученици на „Йовков са отличени“ измежду 124 млади автори и 47 колектива, разпределени в три възрастови групи. Общият брой на образователните институции, представили свои възпитаници, е 60 от 29  населени места.

Творбите на младите журналисти бяха оценени от висококомпетентно и уважавано жури, в състав: за раздел „Публицистика“ – Димитър Петров – публицист, Галина Матева – журналист, Галина Маринова – кореспондент на вестник “Екип 7“; за раздел „Радиожурналистика“ – Валентина Колева и Марина Бенова – радиожурналисти и Дамян Христов – връзки с обществеността.

 

Клуб „Журналист“