Четвъртък, 9 Май 2024г.
Заслужен успех за певците на „Йовков“

Детската фолклорна вокална група от СУ „ Йордан Йовков“ се представи блестящо на XIX Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“- Стара Загора.Това е най-старият и най-утвърден музикално-фолклорен конкурс, който тази година посрещна  над 2000 участници от цяла България.

С изпълненията на песните „Кажи, кажи Комньольо“ и „ Капитан Петко дохуда“  и с музикалния съпровод на гъдуларя Веселин Дойчев, нашите певци впечатлиха журито. Вокалната група заслужи първа награда и получи покана изпълненията ѝ да бъдат заснети в професионално телевизионно студио. Същото е изградено специално за конкурса и в него се заснемат само най-добрите изпълнения от конкурса “Орфеево изворче“.

Ръководителят на групата-госпожа Гинка Матева сподели: „Чувствам се щастлива и горда със своите талантливи възпитаници - Даная, Йоанна, Станимир, Елиф, Ивайла, Любомира, Ния и Селин. Желая им много здраве, късмет, да бъдат винаги толкова чаровни и магнетични, да носят в себе си  непресъхващо изворчето на Орфей – нашия фолклор.

Благодарности и за нашите приятели от НЧ „Родопски фар“-1938, които споделиха  песните от репертоара на Състава за автентичен фолклор, както и за носиите, които ни предоставиха. Така изпълнението ни дабъде още по-автентично!“