Понеделник, 29 Април 2024г.
Йоана Стефанова с високо отличие от Национален детски фолклорен конкурс

Деветгодишната народна певица Йоана Стефанова от СУ "Йордан Йовков",  с преподавател госпожа Гинка Матева,  представи отлично училището си и град Кърджали на XXIX Национален детски фолклорен конкурс " Диньо Маринов" -  Варна2024г. Конкурсът се проведе от 29 до 31 март в залите на Младежки дом-Варна.

В трите дни общо 380 млади фолклорни певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли от цялата страна се състезаваха, а журито, което оценяваше изпълненията, бе съставено от изтъкнати професионалисти – преподаватели в НМА „Проф. Панчо Владигеров“, оркестранти, композитори, аранжори и солисти.

За участието на малката Йоана, нейната учителка- госпожа Матева сподели:

"Чувствам се щастлива и благодарна, че талантливата Йоана успя да участва в този форум, където нивото бе изключително високо! Тя представи две родопски песни-" Изплела съм ти Мехмедьо" и " Извор вода извираше"  и бе отличена с Диплом за отлично представяне. Благодаря на ръководството на училището за подкрепата да популяризираме нашите млади таланти  и приобщаваме младото поколение към традиционната българска култура!"

Конкурсът, чийто организатор е ЦПЛР – Общински детски комплекс – Варна,   е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН за учебната 2023/2024 г. и в Програмата на мерките за закрила на ученици с изявени дарби от държавни, общински и частни училища.

Клуб „Журналист“