Четвъртък, 9 Май 2024г.
Ученици от „Йовков“ с национално признание за предприемачески постижения

На специална церемония в присъствието на експерти и на директора на СУ „ Йордан Йовков“, гр. Кърджали  г-жа Людмила Чаушева,   г-жа Ангелина Костова - началник на РУО - Кърджали връчи поздравителен адрес и  грамота за високото отличиеие на Мелин Вели, ученичка от 12. Клас - Профил „Предприемачески“ с интензивно изучаване на английски език. Тя  е носител на специалната награда в първия Национален конкурс за образование по икономика в средните училища за 2023 г., категория “Ученик на годината”, организиран от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Синдиката на българските учители и Националната асоциация на преподавателите по икономика. Тя е номинирана от своя ментор и преподавател г- жа Галина Попова за проявената креативност, устойчивост и иновативност в обучението по предприемачество.

Спечелената специална награда отваря вратите на ученичката като студент във Висшето училище по застраховане и финанси за учебната 2024/2025 година, в избрана бакалавърска специалност, без приемен изпит и със стипендия през първата година  на обучението си. Възможността да се присъедини към един от най-добрите бизнес университети в България e признание за академичните  и лични постижения както на възпитаничката на СУ „ Йордан Йовков“, така и за иновативното образование и придобитите предприемачески компетентности в училище. Това и дава мотивация и  подкрепа за професионално развитие и кариера.

ВУЗФ връчи и сертификат на Шефие Юмер, ученика от 11. клас за успешно преминато обучение и участие във Финансова академия  София, 19.02.2024 г. - 23.02.2024 г. Отличието е признание за постигнати високи предприемачески умения, знания и компетентности. 

СУ „ Йордан Йовков“, Кърджали се старае да надгради постигнатото от учителите и учениците и заедно със съмишленици и партньори да изгражда механизъм за ползотворно сътрудничество и екосистема между съвременното средно и висше образование, като естествено продължение в името на постигане на високи образователни резултати. Спечеленото признание в  Националният конкурс за образование по икономика в средните училища за 2023 г. е значима стъпка напред към реализирането на още по-високи резултати. Националната награда е важен компонент за професионално насочване на младите предприемачи към успешна реализация на пазара на труда.  

Клуб „Журналист“