Четвъртък, 9 Май 2024г.
ВУЗФ-София гостува на СУ „Йордан Йовков“

 

 

 

 

 

 

 

 

На 13.02.2024г. в СУ „Йордан Йовков“ се проведе среща, инициирана от ВУЗФ-София във връзка с информирания избор на кариерно развитие и продължаване на образованието на учениците във висше учебно заведение.

На срещата присъстваха г-жа Ангелина Костова-началник на РУО Кърджали, г-жа Людмила Чаушева-директор на СУ „Йордан Йовков“, учители и ученици.

Вирджиния Анастасова -експерт маркетинг и комуникации във ВУЗФ подчерта интереса на йовковци през годините, визирайки призовите класирания в конкурси и конференции, организирани от висшето училище. Тя представи работещи програми и нициативи в редовна, задочна и дистанционна форма на бакалавърска и магистърска степен на обучение. Очерта перспективите за съвместно сътрудничество с водещи университети в Европейския съюз. Г-жа Анастасова покани и разясни регламента на предстоящите събития, в които  възпитаници на „Йовков“ ще вземат участие.

Като училище домакин СУ „Йордан Йовков“ представи иновативните си решения в екологосъобразния бизнес модел на обучение с презентация на Мелин Вели, ученичка от 12. клас, завоювала номинация и специална награда в първите годишни награди за образование по икономика в средните училища 2023 година. Тя представи своите участия и интереси в глобалния бизнес свят, в сферата на предприемачеството, дигиталния маркетинг, изкуството и английския език.

Клуб „Журналист“